Loslaten wat dwars zit met craniosacraaltherapie

Heb je last van pijn, stress of vermoeidheid? Ben je veel aan het malen? Mis je signalen van je lichaam, waardoor je veel te lang doorgaat? Veel mensen zitten vooral in hun hoofd en luisteren niet genoeg naar hun lichaam. Ook kan je door een trauma, ongeval of andere gebeurtenissen in je leven al langere tijd grote stress ervaren. Met daardoor klachten als overbelasting, tinnitus, chronische pijn, burnout, depressieve gevoelens of angsten. Cranio geeft ruimte en rust om antwoord te vinden op vragen die er voor jou toe doen.

Craniosacraal Therapie is een zachte, holistische therapie die je helpt om spanning los te laten en te helen. Tijdens een sessie krijgt je eigen gezondheid de aandacht die het verdient. De behandelingen stimuleren het zelfgenezend vermogen. Je komt beter in je vel, in verbinding met jezelf en ervaart rust en meer vitaliteit.

.

Expertise van Cranio Amsterdam

Met Biodynamische Craniosacraaltherapie werk ik op een diepere laag en los spanningen en blokkades op. Via het lichaam nodig ik je uit om ondersteuning te vinden in jezelf om weer in evenwicht te komen en te herstellen. Zo help ik je om stress te verminderen en je levensenergie weer op te bouwen.

Naast Craniosacraaltherapie gebruik ik aanvullende technieken uit de Neurobiologie, Mindfulness en Taotraining.

 • Stress/spanningsklachten
 • Burnout
 • Tinnitus
 • Chronische pijn
 • Angst, paniek, hyperventilatie
 • Trauma
 • Slaapproblemen
 • Depressieve gevoelens
 • Whiplash
 • Rouw, emotionele problemen
 • Hoofdpijn, migraine, duizeligheid
 • Begeleiding voor/na operatie
 • Zwangerschap, na de bevalling
 • Persoonlijke ontwikkeling

Van origine zijn we voelende, verbindende wezens, daar gaan we weer naar op zoek.

.

Verhoogd lichaamsbewustzijn

In de intake luister ik goed naar jouw verhaal achter de klacht. We zorgen er samen voor dat je jezelf veilig, geborgen en comfortabel gaat voelen. We gaan op ontdekkingsreis om te ervaren waar spanning opgeslagen is en waar het juist ok voelt. Hoe is het nu? Wat neem je waar? Kun je je ademhaling volgen? Waar voel je je ondersteund in je lijf? Deze aanpak helpt je om je lichaam meer te voelen en meer aanwezig te zijn in het nu. Dit alles geeft je vertrouwen voor de volgende stap: diepe ontspanning.

Ik maak met mijn handen contact en wacht rustig af tot iemands lichaam reageert, in een veilige comfortabele setting. Ik fix niks, maar nodig het lichaam uit om spanning los te laten.

.

Diepe ontspanning

Tijdens de behandeling lig je gewoon aangekleed op de bank, comfortabel met kussens en eventueel een warm dekentje. Met zachte en subtiele aanrakingen volg ik het bindweefsel – dat als een web alles in het lijf verbindt – van de voeten tot aan de schedel. In dit wezenlijke contact volg ik de craniosacraal ritmes van je lichaam. Ik stel me open, verbind me en luister naar waar je lichaam nu om vraagt. Er ontstaat een diepe rust en diepe ontspanning. In vertrouwen laat je los.

Soms vertel ik meer over de achtergrond van Craniosacraal therapie en de directe werking ervan op het zenuwstelsel. Zodat er daarna meer ruimte komt om de behandeling te ervaren. Bij anderen sla ik het ‘praten’ juist over, zodat ze beter kunnen voelen.

Elke keer als je voelt ‘daar ga ik weer’, kun je terug naar je hulpbronnen, je ademhaling, de grond onder je voeten. Waardoor je ondersteuning ervaart die er altijd is.

.

Meer veerkracht en vitaliteit

Opgeslagen spanning in je lichaam kost je energie. Door spanning los te laten neemt je vitaliteit toe. Daarnaast geeft een beter lichaamsbewustzijn je meer de regie. Door sensaties in je lijf waar te nemen en te herkennen, ervaar je beter wat wel en niet goed voor je is. Vaak ben je gewend aan een ‘bepaalde route’ in het brein, ook bij pijn.

Nu kun je besluiten een nieuwe weg in te slijpen, via brein en lichaam. Je ontdekt wat jou precies voedt en welke hulpbronnen je kunt aanspreken om dichter bij jezelf te blijven. Ik geef tips, oefeningen en meditatietechnieken die hierbij helpen. Cranio geeft meer bewegingsvrijheid, veerkracht en energie. Je voelt je vitaler.

Ervaringen met craniosacraaltherapie

.

Meer ervaringen