Contact met de totale mens achter de klacht

Al tijdens mijn eerste stage fysiotherapie werd ik nieuwsgierig naar de oorzaken van klachten. Hoe kun je klachten voorkómen? Op welke manier werken lichaam en geest samen? En wat ís gezondheid nou eigenlijk? Daarom verdiepte ik me later met de studie Bewegingswetenschappen in gezondheidkunde en de psychofysiologie van stress. En leerde als wetenschapper dergelijke onderwerpen uitspitten en onderzoeken. Uiteindelijk wilde ik graag terug naar het contact met de mens, zélf mensen begeleiden en werken als fysiotherapeut. Mijn kijk op de mens verdiepte zich verder toen mijn eigen gezondheid serieus aandacht vroeg. Het was een grote stap in mijn proces van bewustwording. Het bracht mij het inzicht dat lichaam, ziel en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Verder zoekend naar een holistische benaderingswijze van gezondheid, kwam Craniosacraal Therapie op mijn pad.

Mens, fysiotherapeut, bewegingswetenschapper en craniosacraaltherapeut.

.

Verbinding maken met je kern

Craniosacraal Therapie is een prachtige methode waarmee ik mensen kan helpen weer verbinding te maken met hun kern. Sinds 2006, diploma Upledger Instituut NL, heb ik een eigen praktijk voor Craniosacraal Therapie in Amsterdam. Hier help ik mensen hun zelfgenezend vermogen aan te spreken, hun lichaamsbewustzijn te ontwikkelen en spanningen los te laten. Deze zachte, holistische behandelmethode heb ik nog verder ontwikkeld. In 2021 heb ik het diploma Biodynamische Craniosacraal Therapie BCST van het Karuna Institute UK, gehaald.

BCST en andere inspiratiebronnen geven me fijnzinnige tools voor tips, oefeningen en meditatiemomenten in de behandeling. Ik zorg voor een veilige setting en maak rustig contact met de totale mens achter de klacht. Hierbij spelen vaak thema’s als: verbinding maken met je kern, je eigen plek innemen, kwetsbaarheid en kracht, jij en de ander, je grenzen aangeven, aanwezig zijn in het nu, ontdekken van hulpbronnen voor vitaliteit, zorgen voor emotionele balans, evenwicht tussen Yin en Yang. Deze thematiek is ook mooi terug te vinden in het logo.

Het is mooi als het kwartje valt bij de cliënt. Een stapje of een stap in bewustwording. Het herkennen van signalen van het lichaam om een pas op de plaats te maken. Waarbij iemand weerstand kan herkennen en spanning kan loslaten. En je de waarde ontdekt van hulpbronnen die je bodem geven.

Mijn inspiratiebronnen

Bewustzijnstraining

Hoe word je vitaal oud? Taotraining is een bewustzijnstraining met de natuur als leermeester. Veilig en constructief zijn voor jezelf, de ander èn het grotere geheel. De training inpassen in je dagelijks leven geeft een vitaal lichaam, een harmonisch hart en is een stap op weg naar wijsheid.

Boetseren

Boetseren is heerlijk. Fijn om iets niet te bedenken met je hoofd maar te laten ontstaan uit je handen. In balans tussen zijn en doen. Het is gewoon magisch eigenlijk. Om iets vanuit mijn binnenste zich zo vanzelf te laten vormen, heel natuurlijk.

De natuur ervaren

Met Natuurcoaching leer ik cliënten de natuur te beleven, de doorgaande levensstroom. Te leven en werken volgens de natuurwetten. Dat vraagt om stilstaan, vertrouwen en loslaten. Natuurcoaching is een organisch proces, dat zich als vanzelf ontvouwt en je dichter bij jezelf brengt.