Verzacht de impact van tinnitus op je leven

Tinnitus is erg hinderlijk en eist continu je aandacht op. Het ontstaat vaak tijdens of na een (langdurige) stressvolle periode. Er is sprake van overbelasting. Zelf kan tinnitus ook stress geven en het maakt je gevoeliger voor prikkels. Je vraagt je af of het ooit ophoudt. De geluiden proberen te onderdrukken kost je veel energie.

Naar schatting 3 miljoen mensen in Nederland hebben last van tinnitus, oorsuizen. Bij een deel heeft dit grote impact op de kwaliteit van hun leven. Door slaapproblemen, moeite met concentreren, problemen in werk of privé, angstig voelen of depressiviteit.

Craniosacraaltherapie kan je helpen. Deze vorm van therapie richt zich op diepe ontspanning van het centrale zenuwstelsel. Door het loslaten van spanning krijg je meer ruimte en vitaliteit tot je beschikking en neemt het zelfgenezend vermogen toe. Daarnaast leer je je aandacht te verplaatsen uit je hoofd naar je lichaam. De tinnitus krijgt steeds minder aandacht en raakt meer naar de achtergrond.

Ongeveer de helft van de cliënten bij Cranio Amsterdam komt speciaal voor de behandeling van tinnitus. Ze komen via een audiologisch centrum, de huisarts, internet, een forum of via via, ook van buiten Amsterdam.

Cranio leert je om jezelf gerust te stellen, dat je niet in gevaar bent en niet “aan” hoeft maar leert los te laten. Hierdoor raakt de tinnitus steeds meer naar de achtergrond.

.

Zelf de regie door craniosacraaltherapie

Stress maakt het zenuwstelsel overgevoelig. Je wordt gevoeliger voor prikkels. De emoties die het tinnitusgeluid oproept, zorgen ervoor dat je het onbewust meer aandacht geeft. “Hoor ik het nog, wanneer gaat het weg?” Dat maakt je gehoor nog scherper afgesteld. Zo kom je snel in een vicieuze cirkel terecht van gevoeligheid voor geluid, stress, vermoeidheid en somberheid.

Door het loslaten van spanning in je lichaam, word je minder stressgevoelig en reageer je minder op prikkels. Het craniowerk aan het hoofd en de nek zorgt voor ontspanning van de nekspieren en een betere doorbloeding. Cranio heeft ook een positief effect op je slaap en je ademhaling. Je voelt je meer uitgerust, ontspannen en beter in je vel. Huiswerkoefeningen, zelfzorgtips en mindfulnessoefeningen zorgen voor extra ondersteuning. Uiteindelijk lukt het je steeds beter om minder aandacht te geven aan het tinnitusgeluid, jezelf gerust te stellen en telkens weer terug te keren naar je lichaam. Hierdoor krijg je zelf meer de regie en wordt de tinnitus draaglijker.

Bijna iedereen ervaart een positief effect van craniosacraaltherapie.
De tinnitus verdwijnt meestal niet, maar komt stap voor stap steeds meer op de achtergrond. Het zenuwstelsel leert een neutrale in plaats van negatieve associatie met het geluid.

.

Tinnitus meer naar de achtergrond

  • Ontspanning zenuwstelsel
  • Betere doorbloeding hoofd en nek
  • Minder gevoelig voor stress
  • Verbetering ademhaling
  • Betere slaap en meer uitgerust
  • Weer goed in je vel

Ervaringen

Balans tussen in- en ontspanning
De zachte aanrakingen brengen stromingen en reacties in het lichaam teweeg, die onverwacht en niet te beïnvloeden zijn. Elke behandeling is anders, voelt anders en laat zich niet voorspellen. Soms krijg ik nog wat tips en oefeningen en elke keer stap ik met een positief gevoel de deur uit. De uren na de behandeling moet ik het meestal even rustig aan doen. Na het herstel voel ik me meer ontspannen en rustiger. Elke keer kom ik een stapje verder in het zoeken van de balans tussen in- en ontspanning. Deze therapie kan ik een ieder van harte aanbevelen!

Meer ervaringen