.

Reacties

Na elke behandeling Craniosacraal therapie vindt er een evaluatie plaats. Bij een volgende afspraak is er tijd en ruimte om deze reacties te bespreken.

 • een gevoel van diepe rust, helderheid en heelheid
 • ik heb me nog nooit zo ontspannen gevoeld
 • meer vertrouwen in mezelf
 • het gevoel alsof ik een hele reis heb meegemaakt
 • mijn ademhaling gaat beter, er is meer ruimte
 • ik slaap weer goed
 • heerlijk te ervaren dat de pijn minder kan zijn
 • uitdaging om toe te laten en los te laten
 • de weerstand van binnenuit wordt minder
 • van koud naar langzaam warmer worden.
 • Mijn hoofd staat rechter
 • Van zwaar naar licht
 • Moe maar ontspannen
 • Hart voelt meer open
 • Ik laat meer contact toe
 • Wonderlijk
 • Het rommelt
 • Bewust worden van mijn lichaam
 • Doorstroming
 • Golvend
 • Tintelingen
 • “het mag”
 • Totale ontspanning
 • Reserve is weg, veilig en vertrouwd
 • Meer ruimte
 • Meer inzicht in loslaten
 • Overgave
 • Tranen
 • Gevoel van eindeloosheid
 • In rust in eigen kracht komen
 • Uitnodiging met geduld
 • Aan de hand genomen worden
 • Vredig
 • Minder denken, meer laten gaan
 • Druk van de ketel
 • Dankbaarheid
 • Uit het denken
 • Goed gevoel, meer afstand
 • Dit is echt goed voor mij
 • Meer in mijn kracht staan
 • Ik voelde niets tijdens de behandeling maar ben nu wel heel ontspannen
 • Niet onaangenaam
 • Pfff, opgelucht
 • Iets lichter, denk ik
 • Maag en darmen reageren
 • Gevoelens van geluk, vrijheid
 • Alsof ik een nacht goed geslapen heb
 • Inzicht
 • Ik dacht aan niks, heerlijk
 • Dichter bij mezelf
 • Geen woorden
 • Geborgenheid, wiegend gevoel
 • Meer bewust van mijn grenzen

Ervaringen

Hieronder lees je ervaringen van cliënten na een behandeltraject.

Nieuwe Balans

De aanleiding was een lichte hersenschudding waardoor ik hoofd en nekklachten had. Maar eigenlijk verheugde ik me erop dat ik door de zachte aanraking ook een periode van emotionele spanningen (door veranderingen in mijn leven op het gebied van werk, wonen en relatie) die nog ‘in mijn systeem hingen’ kon loslaten. Craniosacraal therapie hielp me zowel emoties los te laten als de lichamelijke verkrampingen die erbij hoorden. Bijzonder fijn is dat ik al na 3 sessies (totaal 6) geen last meer had van nek en hoofdklachten, die was ik helemaal vergeten zelfs, ik wilde aandacht op andere gebieden in mijn lichaam. Het voelde alsof ik ook verder verruimd en opgeruimd was.  Ik ben Marjan dankbaar, omdat ik geloof dat deze ongemakken nog langer hadden kunnen blijven duren en ik ben ervan overtuigd dat het goed is om goed voor jezelf, met je lichaam en geest in balans, te zorgen. Wat is er uniek aan Marjan? Marjan is deskundig, ze heeft een doortastende aanraking en humor!
Sam, therapeut & trainer

Ik heb heel veel gehad aan craniosacraal therapie

Na afronding van dit traject waren mijn klachten verminderd, maar nog wel aanwezig. Ik kwam toen bij Marjan Sonneveld terecht voor craniosacraal therapie. Ik heb er ontzettend veel aan gehad. De pijnlijke plekken in mijn lichaam zijn weg, zo ook de rug-en nekpijn. Ik heb ook niet meer dagelijks last van hoofdpijn. Ik heb de therapie als zeer positief ervaren en kan het zeker aanraden!
E.

Een enorme boost

Van de huisarts kreeg ik te horen dat ik het de tijd moest geven maar ik werd ongeduldig. De eerste cranio-behandeling voelde als een enorme boost richting mijn ‘oude’ leventje. Na 3 sessies cranio-sacraaltherapie was ik weer full-time aan het werk. Inmiddels ben ik naarstig op zoek naar een reden om weer eens een sessie bij Marjan te ondergaan.
Monique

Rust in mijn lijf

Marjan gaf me het gevoel dat ik me aan haar kon toevertrouwen. Zij heeft in een aantal sessies rust gebracht in een lijf dat door botbreuken en ontstekingen danig van slag was geweest. Marjan ging zeer zorgvuldig te werk en ze brengt dan ook haar hele wezen en aandacht mee in de behandeling. Ik was elke keer weer onder de indruk van het effect ervan.
Warner

Herwonnen ruimte en vertrouwen in mijn lichaam

Al snel had ze mijn vertrouwen gewonnen door haar professionele, relativerende en betrokken houding.
Zo kon ik me helemaal overgeven aan haar behandeling die uiteindelijk 12 sessies omvatte. Tijdens deze sessies gebeurde er meestal erg veel, alsof elk facet van mijn lichaam zich langzaam maar zeker opnieuw nestelde in een ruimere en meer ontspannen omgeving.
Ik ben in contact gekomen met mijn lichaam waardoor ik er meer vertrouwen in heb gekregen en er ontspannen mee om kan gaan, ook als er zich ongemak aandient.
Craniosacraal therapie heeft me een goede basis gegeven om verder te gaan en ik ervaar het als een belangrijke investering in mezelf.
Myrthe

Op een dieper niveau contact met mezelf

Na een pittige zoektocht in Nederland heb ik uiteindelijk Marjan gevonden. Een vrouw met een super intuitie en een hele bijzondere energie, waar je jezelf geheel aan over durft te geven. En dat ook nog op een prachtige plek in Amsterdam met uitzicht op een mooie binnenplaats.
Ik ervaar tijdens en ook na de sessies een serene rust in mijzelf waarbij ik op een andere level contact voel met mijzelf. Van mijn omgeving krijg ik ook terug dat ik een meer ontspannen en zachtere uitstraling heb gekregen. De sessies craniosacraal therapie bij Marjan spelen daarbij een sleutelrol en zijn daarom een vast onderdeel geworden van mijn twee wekelijks ritueel, waar ik altijd weer naar uitkijk. Een aanrader dus voor een ieder die op een dieper niveau contact wil met zichzelf.”
Jeff Kooijmans

Meer in mijn lichaam gekomen

Als ik weer dreig vast te komen zitten, dan zal ik weer bij Marjan in behandeling gaan. Ik heb veel gehad aan de gesprekken, haar uitleg en oefeningen. Maar ook haar benadering van mij als mens en haar uitstraling hebben me erg geholpen. Op de een of andere wonderlijke manier ben ik daardoor meer in mijn lichaam gekomen.
Rita

Balans tussen in- en ontspanning

Het contact met Marjan was van het begin af aan heel prettig, rustgevend en positief. Al snel was er dan ook sprake van vertrouwen en kon ik me in toenemende mate ontspannen.
De zachte aanrakingen brengen stromingen en reacties in het lichaam teweeg, die onverwacht en niet te beïnvloeden zijn.
Elke behandeling is anders, voelt anders en laat zich niet voorspellen. Zo ervaar ik de ene behandeling als rustig en ontspannen, maar kan een volgende sessie heel heftig en emotioneel zijn. Het is voor mij absoluut een wonderlijke ervaring. Aan het eind van elke behandeling volgt een kort nagesprek als afronding. Soms krijg ik nog wat tips en ontspanningsoefeningen en elke keer stap ik met een positief gevoel de deur uit.
De uren na de behandeling moet ik het meestal even rustig aan doen. Na het herstel voel ik me vervolgens meer ontspannen en rustiger. Elke keer kom ik een stapje verder in het zoeken van de balans tussen in- en ontspanning. Deze therapie kan ik een ieder van harte aanbevelen!
Hylde

Het zelfherstellend vermogen van mijn lichaam wordt wakker geschud

Door verschillende trauma’s posttraumatische stressklachten en last gehad van angstaanvallen. Vaak kwam ik na een ongeluk of trauma na behandeling door artsen voor verdere behandelingen eerst bij een fysiotherapeut, manueel therapeut of psycholoog terecht. De eerste stappen werden daar gezet en soms was dat voldoende maar vaak ook niet. Mijn lichaam en/of hoofd kwam niet goed in balans. Stress, onrust, pijn, kreeg ik niet goed uit mijn systeem. Craniosacraal therapie bleek voor mij de oplossing. Inmiddels heb ik er bijna 10 jaar heel goede ervaringen mee. Een aantal behandelingen is meestal genoeg om me net het duwtje in de goede richting te geven en het zelfherstellend vermogen van mijn lichaam wakker te schudden. Opvallend tijdens de behandeling vind ik dat er kleine reacties plaatsvinden in mijn hele lichaam (tintelingen, trillingen, warm, koud, kleuren zien). Voelt ontspannend en veilig. En de matras waarop je ligt is fantastisch. Na de behandeling komen wisselende emoties boven, maar ook altijd met het overduidelijke gevoel dat mijn lijf en hoofd meer kunnen dan ik dacht, dat ik goed voor mezelf moet zorgen en dat herstel of in elk geval verbetering mogelijk is. Tijdens en in de dagen na de behandelingen nemen stress en pijn af, voel ik me vrolijker en meer geaard. Marjan is een fijne therapeut, liefdevol en warm, geduldig en zorgzaam. Ze luistert goed en neemt de tijd voor je. Ze heeft mede door haar andere opleidingen een brede kennis die ze ten allen tijde toepast.
Maria

Ik voel me lichter en leef meer in het hier en nu

Ik was daar aan gewend en wist niet beter dan dat het bij mij hoorde. Ik begon echter meer en meer last te krijgen van mijn klachten en door gesprekken aan te gaan met een therapeut kwam ik erachter dat mijn traumatische ervaringen vanuit het verleden veel invloed hadden/hebben op mijn leven. Ik trok de verkeerde partners aan, ik bleek niet goed in staat om projecten af te ronden, er was bij mij sprake van een autoriteitsprobleem, ik voelde me vaak onrustig, gespannen, angstig en er was sprake van een negatief zelfbeeld.
De therapie met de psycholoog heeft mij veel goeds gebracht, want inzicht in patronen en hoe om te gaan met een belaste voorgeschiedenis kan je verder helpen.
Ik voelde sterk de behoefte om naast de gesprekken iets met mijn lichaam te doen en kwam uit bij Marjan Sonneveld, craniosacraal therapeute. Ik had geen kennis van deze therapie maar vond de informatie dusdanig interessant dat ik besloot om het te gaan proberen.
De werkwijze van Marjan heb ik als integer ervaren en dat was voor mij zeer belangrijk omdat ik moeite had/heb met onder andere aanraking. Ik voelde mij snel op mijn gemak en liet het gebeuren. Ik heb meerdere sessies gedaan en wat ik heb ervaren was uitermate interessant, wonderlijk zelfs. Ik voelde mij lichter, de last die ik zo lang (bijna 50 jaar) had gedragen leek minder zwaar te worden. Het motiveerde mij om door te gaan met als resultaat dat ik veel minder last heb van genoemde klachten en meer in het hier en nu leef.
Mijn ervaring is wel dat je moet proberen open te staan voor deze werkwijze en tijd moet nemen om het te ‘verteren’ zodat je lichaam nieuwe (positieve) signalen kan ontvangen en verwerken.
Anoniem